Slimme koelkast kopen

Laatste update: 17-9-2015

Een slimme koelkast kopen is op dit moment nog een flinke uitdaging want er zijn er nog niet veel. Op deze pagina kun je lezen welke slimme koelkasten er op dit moment te koop zijn. Het gaat voorlopig om koelkasten te koop in de hele wereld, omdat de huidige markt van slimme koelkasten nog heel klein is. Wel zullen we bij iedere slimme koelkast aangeven of deze in Nederland (en België) verkrijgbaar is.

GE FirstBuild ChillHub

Slimme koelkast - GE ChillHub FirstBuild is een door General Electric gestarte community om nieuwe en creatieve ideeën te bedenken. Eén van de resultaten van dit online initiatief is de Chillhub slimme koelkast. De ChillHub is niet echt bedoeld om door consumenten te worden gebruikt, maar is meer een koelkast die is voorbereid op slimme toepassingen.

Als je de specificaties leest lijkt de ChillHub meer op een pc dan op een koelkast. Zo beschikt de ChillHub over twee USB hubs met in totaal 8 poorten en ingebouwde Wi-Fi waarmee het mogelijk om de koelkast met een open source, iOS-compatible app te bedienen. Hiermee zijn de randvoorwaarden aanwezig om nieuwe technologie in de ChillHub te implementeren en sensoren e.d.  te besturen en/of uit te lezen met een smartphone. Firstbuild hoopt dat de ChillHub ontwikkelaars en engineers zal aanmoedigen om met nieuwe plugins te komen die de koelkast slim maken.

Milky WeighDe eerste accessoire die voor de Chillhub te koop is is de Milky Weigh, een plateau waarop je een pak of fles melk kunt plaatsen. Die wordt gewogen en vervolgens wordt het gewicht bijgehouden en krijg je een melding als het bijna op is.

Lees hier meer over de ChillHub.  Hij is hier te koop maar wordt niet naar Nederland verzonden.

Slimme koelkasten Samsung

Als je op Samsung en slimme koelkast zoekt kom je terecht bij een artikel op het “Smarthome” gedeelte van hun website. De slogan “Wordt jouw nieuwe koelkast een slimme koelkast?” belooft veel maar geeft nog niet echt veel hoop dat Samsung koelkasten op korte termijn echt slimme koelkasten worden. Met slim wordt op dit moment met name energiebesparing, het voorkomen van verspilling en langer vers blijven van eten bedoeld.

Samsung heeft echter wel koelkasten te koop die een stap in de goede richting van de slimme koelkast zijn, alleen zijn deze niet in Nederland te koop.

Samsung RF28HMELBSR/AA (2014)

Deze koelkast beschikt over een Wi-Fi-enabled 8″ LCD scherm waarmee je over het internet kunt surfen en die je kunt synchroniseren met devices, naast uiteraard het bedienen van de koelkast zelf. Die devices moeten om te werken overigens wel Samsung devices zijn. Als je die hebt, kun je je telefoon of tablet gebruiken om de bediening van het LCD panel te mirrorren. Je kunt dan recepten apps of weerapps op het scherm laten zien of live TV kijken. Ook kun je bellen en gebeld worden vanaf het LCD scherm zelfs als je telefoon zich niet in de ruimte bevindt. Dat maakt bijvoorbeeld handsfree bellen tijdens het koken mogelijk.

Slimme koelkast kopen - Samsung rf28hmelbsrDe Samsung RF28HMELBSR is te koop bij Bestbuy, en heeft veel positieve reviews. Veel reviewers geven aan de mogelijkheden die het scherm biedt te waarderen, zoals radio luisteren, nieuws dat voorbij komt of de google agenda bekijken.

Samsung RS27FDBTNSR (2015)

Het gaat om een vergelijkbare koelkast als de RF28HMELBSR. Op bestbuy staat hij beschreven als “refrigerator with apps”.

 

Slimme koelkasten LG

LG brengt slimme apparaten op de markt onder de naam Smart ThinQ. Alle apparaten die onderdeel uitmaken van het Smart ThinQ ecosysteem kunnen via één app worden bediend, geprogrammeerd en de status kan worden uitgelezen.

De techniek die LG gebruikt voor zijn slimme apparaten is NFC. NFC staat voor Near Field Communication, het is een communicatie standaard voor korte afstanden (tot plm. 10cm). NFC wordt vaak in één adem genoemd met RFID, maar het is niet hetzelfde. NFC is eerder een uitbreiding van de RFID standaard. RFID kan veel langere afstanden overbruggen maar is niet in staat tot tweeweg communicatie, in tegenstelling tot NFC waarmee dat wel kan.

https://us.smartthinq.com/web/support/faqList.dev?category=02&devonTargetRow=1&devonOrderBy=

https://us.smartthinq.com/web/overview/about.dev

http://www.geek.com/mobile/lgs-smart-thinq-nfc-mainstream-1534979/